Alla inlägg under oktober 2022

Av tjejgrejer - 29 oktober 2022 19:04

Nu när vi bara är två hemma så räcker ju maten längre. Vi håller på att äta ostarna från häromdagen. Jag gillar inte pepparrot men denna lilla ost är rätt god ändå. Skulle också passa på en smörgåtårta med ett tunt lager. L sade att han gillade Boursin osten. Jag blev så glad för det är en av mina favvo-ostar. Det var roligt, för L trodde att den osten tillverkades i Sverig! Nä, den är från Frankrike, sade jag. Verkligen!? sade L och började läsa på omslaget. Ja, det ligger i småland! Sade jag, haha! Normandie alltså, där den kom ifrån. Sedan den enkla krämosten utan någon smaksättning. Den kan man knappt äta efter vitlöksosten. Man får börja med den helt enkelt. Vi öppnade ett nytt paket med Tuckex. De var lite brända men det smakade bara gott! Jag drack Lipton-té till och L rött vin. 

 

Av tjejgrejer - 29 oktober 2022 17:27

Fem minuter efter att jag postat inlägget om Yver Rochers läppbalsam så kommer det upp banners från detta företag om just det balsamet. Känns lite spooky. Sen vill jag inte köpa ett likadant direkt. Övervakad. 

Av tjejgrejer - 29 oktober 2022 14:19

Nu har man börjat få torra läppar. Samma visa varje år. Har försökt få bukt men mina torra läppar i många år. Har köpt både billiga och dyra läppbalsam. Lyssnat på tjejkompisar som självsäkert sagt att t ex Carmex balsam minsann fixade deras läppar. I år tänkte jag att det inte finns något balsam som funkar helt. Däremot kan de lindra de torra läpparna och man kan vara flagfri någon dag. Just nu använder jag ett balsam från Yves Rocher. Det var billigt. Det ger lite färg också. Känns behagligt på läpparna. Luktar gott av hallon. Först kunde jag inte känna någon smak av det men när jag skulle äta märkte jag en jobbig smak av balsamet. Använder det ändå men inte just innan middag. 

 

Av tjejgrejer - 29 oktober 2022 06:12

Hittade en så fin höstbild hos Pixabay. 

 

Bilden är tagen av Mariya Muchard och det finns flera av hennes bilder hos Pixabay på framsidan om man loggar in. Gratis att skaffa konto där. 

Av tjejgrejer - 29 oktober 2022 05:07

Jag är rätt bra på att köpa presenter, billigt också. De som får mina presenter blir ofta glada. Nu har det förståss blivit fel ibland ändå. Men jag är känd bland släktingar och vänner för det här. Nu ger jag lite tips om hur man ska tänka. Julklappstressen börjar snart. Man kan gå efter tre parametrar:


Köpa en present som personen önskar sig. 

Köpa en present som personen önskar sig innerst inne men inte har uttalat. 

Köpa en present som man har råd med. 


Sen kan man ofta göra egna presenter. Många gillar att få sådana. 


Lägg på minnet under året vad en människa behöver, uttalar vad de vill ha. Många gör felet att de köper gåvor utifrån vad de själva tycker att mottagaren behöver. Det slutar ofta inte bra. Inte roligt att kanske lägga ut pengar/tid på en present som de inte alls gillar. 


Nu blir det överkurs. Det där att ge ett paket till någon som de inte har uttalat. Det går ju lättast med sådana man känner. Vet du vad personen går och drömmer om? Det kan t ex vara kopplat till personens barndom. Obs! Alla har inte haft en bra barndom. Har de någon speciell hobby? Om du nu lyckas hitta det där speciella. Det behöver inte alls vara dyrt. Så blir mottagaren garanterat glad. 


Många är fattiga och jag har varit det större delen av mitt liv. Har tyvärr vissa i släkten som blir sura om de inte får lyxiga presenter. De har bättre ekonomi än mig så de fattar väl inte. Något som är populärt att ge bort när man är fattig är tjänster. Då behöver de inte lägga ut men några pengar alls. T ex massage, städning, diskkuponger, hjälpa till med matinköp, skotta snö, bara fantasin sätter gränser. Sen finns det billiga affärer. Ni som redan är fattiga har stenkoll på detta redan. Medans nyfattiga kan fortsätta läsa nu. Billig mat: Willys, Lidl, affärernas egna varor, Ikea, Biltema. Billiga presenter: Flying Tiger, Dollarstore, Åhléns outlet, New Yorker, second hand butiker. 


Vad har jag gett för presenter nu då!? Nu senast önskade ju min man nya kryddburkar. Han är väldigt intresserad av matlagning och vilka krydder och knivar han har är viktigt. Nu hittade jag både snygga och billiga burkar på Lagerhouse. L blev så glad för dem. Han hade sagt i förbifarten att han önskade nya små kryddburkar. De gamla hade blivit fula. Burkarna kostade mig 90 kr för 4 st. 


När jag tog körkort så var de jag körde upp med från andra länder. Misstänkte att de skulle muta körläraren med något. Jag visste att läraren hade en dansk förälder. Så jag köpte en tablettask Gajol. Tyckte det fick räcka, haha! Mycket rikigt, de handra kom med stora påsar godis. Han tackade. Sen gav jag honom den lilla tablettasken. Han lös upp och blev riktigt glad. De andra kollade konstigt på oss. 


Dåliga presenter då? Jo jag har gett såna också, haha! Gav en kompis ett duschdraperi och sen skrev jag av hans skuld till mig. Det säger väl en del om honom men han blev inte alls glad över dessa presenter. Han hade inget duschdraperi och han var skyldig mig rätt mycket pengar. Tyckte själv det var väldigt snällt att skriva av skulden. Ibland räcker det inte att vara snäll. 


Av tjejgrejer - 28 oktober 2022 18:32

Idag har vi tokjobbat med L: radhus. Vi vaknade inatt och satt och degade framför datorn och drack kaffe. Kl fyra så gick vi till bilen. Knappt vi hittade den i mörkret, haha! På vägen ner till Skåne så regnade de lite. Vi blev på ganska dåligt humör. Inte så roligt att jobba i regn. Vi handlade mackor och birknäs hos Ica i Örkelljunga. Sen när vi kom fram blev det uppehåll. Vad bra! Jag började jobba i förrådet. Man packar ju in saker där år efter år. Tar väldigt lång tid att få ut allt och rensa och sopsortera. Vad ska man spara osv. L jobbade i huset. 


Vi jobbar på olika sätt. Jag vill arbeta systematiskt och med en sak i taget. Betar av efter ett schema. L jobbar liksom med flera saker samtidigt. Duttar lite här och där utan någon ordning. Vi kan irritera oss på varandra ibland. Sedan kom solen fram och det blev sommarvarmt. Skönt. Det blev 18 grader! Vi tog en kvarts paus och tryckte i oss mackorna för att musklerna (vilka?) skulle få lite energi. Vi började jobba direkt igen. Vi ville så gärna bli klara med rensningen men det dök upp nya saker hela tiden som vi skulle göra. Jag hjälpte L en del inne. Sen tog jag det sista i förrådet. Äntligen var det klart. Vi fick väldigt mycket gjort idag men ändå är det en del kvar. Tillslut orkade inte L längre och började lasta bilen för avfärd. Bilen blev full med grejor. För att få plast med ett 2 meters bord fick vi skjuta fram sätena så långt. Vi fick precis plats sen. Vi plockade med lite grejor sen kom vi äntligen iväg. Det värkte i kroppen och man var slut i huvudet. 


Klockan var nu runt lunch. Inte så mycket trafik i norrgående rikting som tur var. Det är ju fredag. Vi disktuterade om vart vi skulle äta lunch. Vi ville gå på något lite finare för vi jobbat så hårt. L hittade en bättre restaurang som hette Syltan. Vi hade aldrig varit där. Vi åkte fel först, haha! Syltan låg i en utställningshall med affär. Det var kulturellt. Fullt med folk i restaurangen. Men när vi läste dagens meny så såg vi att den var väldigt kulturell också. Inget vi ville ha. Vi gick hastigt iväg, hungriga nu. Åkte planlöst in i Ljunby. Helt plötligt åker vi förbi Rosegarden. Åh, kan vi inte äta där! Sade jag. Jo, det blir bra! Sade L. Buffén var ungfär hälften så stor som de har i Norrköping. Men kostade lika mycket. Men de hade friterad kyckling och jordnötssås och då är resten förlåtet. Maten var väldigt god. Åt bara olika kyklingbitar och massor med sås. Sen bar det hemåt. Jag halvsov större delen av vägen. Vi såg en bil som var samma modell som våran. Vi har en unik Volvo som bara gjordes i 500 ex. 


Nu är jag lite stingslig och trött. L står ut med mig. Han fattar att jag är slut. Två muggar kaffe. Fortfarande mätt efter buffén. Vi fick bära upp allt från bilen här hemma också. Vilket jobb. Det står tre ouppackade lådor här hemma nu men vi tar itu med det imorgon. 

Av tjejgrejer - 27 oktober 2022 20:02

Av någon anledning gillar L Marvelfilmer. Idag ville han se spindelmannen. Han ville att jag skulle se den också. Jag tänkte att jag ger väl den en chans. Har sett den förut. Samma drama varje gång. Det var ganska mycket humor i denna film. Vet inte vad just denna film hette. Det var Andrew Garfield i huvudrollen. Den var rätt bra. Fart och fläkt. 

Av tjejgrejer - 27 oktober 2022 14:06

Min man sköter maten, de har ni hog fattat vid detta lag. Jag går ut med soporna. Sen sköter jag all städning, tvätten, gör ärenden. L lagar datorn och bilen. Jag håller reda på födelsedagar och grattar. L bakar. L är händig och borrar och lagar saker. Jag kan skruva ihop en Ikeamöbel men ibland gör L det. 

Presentation

Fråga mig

214 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Annat

Annat

Flag Counter


Ovido - Quiz & Flashcards