Alla inlägg under oktober 2022

Av tjejgrejer - 17 oktober 2022 07:40

Nu har jag blivit så gammal så jag måste gå på toa mitt i natten nästan varje natt. Igår var jag uppe till 22.30 Sen drack jag inget på kvällen. Jag sov till 06.15 Så skönt.  

Av tjejgrejer - 16 oktober 2022 15:26

I det stora föntret i vardagsrummet satte vi turkosa gardiner. En färg jag gillar. Det är en del färgfläckar på ena längden. Det är efter en renovering i L:s gamla bostad. Vi kommer lösa det med att ha längderna åt sidan med omslag på. Det blir nog fina i guld eller grått med toffsar på. Kungligt värre! Kristallkronan är från Willes El i Norrköping. Fick den av min farsa för ett par år sedan. Den är i gammal stil. Väldigt vacker tycker jag. Hopplös att damma tycker jag också. Det blev mycket mera ombonat med gardiner uppe. Willes El förresten. De har väldigt många olika lampor att välja på. Många snygga, moderna lampor och sådana i gammal stil också i olika prisklasser. Trevlig personal. 

 


Av tjejgrejer - 16 oktober 2022 15:01

På förmiddagen kom min plastpappa med en hög stege och hjälpte oss med lamporna. Han fick dem att lysa, vad bra! Sen pratade vi länge och fikade. Han tyckte att våningen var fin. Efter det så åkte vi iväg och kollade soffor. Det var roligt och trevligt. Tillslut köpte vi en soffa. Det blev en divansoffa som var skön att sitta i. Mer om den senare. Vi åkte också till Rusta och köpte flera billiga gardiner. Likadana som de i köket. Plus billiga gardinstänger. Vi var inne en tur på Jula också. Sen ville L åka till Biltema också. Suck, sade jag, jag orkar inte! Hmmm, ok då, sade L. Han körde till Coop och vi köpte mjölk och lite annat. 


Hemma igen balanserade L på stegen medans jag höll i den. Vi fick upp gardiner i 3 fönster. Lila i sovrummet och turkos i vardagsrummet eller salongen (haha) om man nu vill vara fin. Det blev jättesnyggt och det ekar inte så mycket i rummen nu. L höjde en lampa också. Nu är L helt slut i ryggen. Han sitter och ser motorsport på tv:n. Jag surfar med en mugg kaffe i handen. Lite trött också. Bra att vi har hunnit med en del idag. 



Av tjejgrejer - 15 oktober 2022 05:50

Det är lite roligare med en bild så här får ni en på de röda gardinerna från just Rusta. De har många fina gardiner där. Just de här kostade bara 99 kr och räckte till ett högt fönster. Gardinstången vi köpte var också billig, 49 kr. Inte konstigt att man gillar att besöka Rusta. Gardinerna var för genomskinliga så vi ska flytta gardinerna sedan till vardagsrummet där vi har persienner och köpa mer täckande gardiner. Det är väldig insyn annars, just i köksfönstret. 

 

Av tjejgrejer - 15 oktober 2022 05:00

Igår gjorde vi mycket med L:s bostad. Vi vakande tidigt och gav oss iväg från Norrköping till Skåne. Det var så mörkt när vi åkte. I Jönköping köpte vi kaffe på Circle K. De hade mycket att välja på bland drycker. Vi köpte lussebullar och fikade där. De hade fina toaletter. Sen började det ljusna, trafiken tätnade. Pga vägarbete fick vi åka en omväg över Toftaholm. Det ska ligga ett slott där fast vi såg inget pga dimma. När vi närmar oss skåne kommer ljuset emot oss. Alltså västkustljus. Kommer fram till Stidsvig. Folk har svårt att stava till Stidsvig. Har faktiskt aldrig fått något brev där det är rättstavat. Annat än från myndigheter då. Det är bara Stidsvigsbor som kan stava det rätt. Fast brevbäraren är van och delar glatt ut alla brev med konstiga stavningar. 


Vi började jobba med att rensa lägenheten. Gå till soprummet och städa eftersom. En hantverkare som varit inne och bytt kran hade stängt igen frysen som L stått på vädring efter avfrysning. Då hade det runnit vatten ner i lådorna från kylen ovanför och möglat. Vi blev upprörda över detta. Varför kan de inte låta ens grejor vara. Vi fick kämpa flera timmar med möglet som letat sig in i skarvar. Sen fortsatte L med tyngre rengöringsmedel till ungnen och diskbänken. Ugnen blev ett evighetsprojekt. När jag gick ut i köket så slog de starka dofterna från rengöringen emot mig. Han lyckades få diskbänken fin efter lång tid. Jag gick ut till soprummet med grejor. Efter några timmar kände jag mig mentalt stressad. Tog en lugnande tablett och vilade. L blev inte så sur, han vet att jag inte kan styra de där jobbiga tankarna. 


Snart skulle en värderingsman komma som jobbar på ett företag som flyttar, röjer och städar. Det var rätt intressant vad han skulle säga. Jag satte mig upp i soffan och hälsade på honom när han dök upp. Lyssnade på vad L och han pratade om. De kom överens om att vi kunde på ett lite bättre pris på röjning om vi lade allt i sopsäckar och sorterade innan. Undrar bara vad det kommer att kosta!!? Han skulle återkomma. Glada (nåja) i hågen började vi sortera i påsar. L fortsatt sen i köket igen. 


Våran dotter dök upp. Hon bor här nere i Skåne. Vi hälsade glatt och tog en paus från allt städande. Kaffet smakar bättre när man har jobbat. Vi fick beundra hur fin L fick diskbänken. Den glänste verkligen. Min dotter och jag började leta efter skottkärran. Komiskt nog var den hela tiden i vårat sophus, där jag ju slängt skräp förut. Skottkärran var i lättmetall, inte en sån där gammal tung. Vi tog grejor från förrådet och körde till sophuset. Sen skulle hon gå till sin buss och vi kramades och sade hejdå. 


Nu började vi krokna. Särskilt L som haft det tufft i köket. Jag tog en vända till förrådet igen sen började vi plocka ihop för avfärd. Jag ville verkligen iväg nu och höll på att glömma min mobil som låg på laddning. 17.30 börjad vi åka hemåt. Det blev mörkt snart. L kör bra så jag är trygg. Vi stannade och tankade på Circle K i Jönköping nu igen. Soppan var inte helt billig där men vad gör man inte för en fin toa!? Jag sitter och kör mobilspel när L kör. Han förstår inte att jag inte blir åksjuk då. Har aldrig lidigt av det. Det är skönt, för jag har rest väldigt mycket i mitt liv. Köpte en kaffe också som jag zippade på så jag kunde hålla mig vaken. Komiskt när jag skulle ta en kaffe med mjölk i maskinen. Trodde kaffet var färdigt, så jag tog koppen. Då kommer mjölken och jag hinner knappt på något i kaffet, fast det är en stor display där det står vad som händer. 


Senare på kvällen kommer vi hem. Vi är så trötta. Kör lite mobilspel och dricker cola. Vi vill duscha men det är för sent och vi orkar inte heller. Vi somnade snabbt. Jag sov bra. Dricker andra muggen kaffe nu och känner skön träningsvärk i benen och fötterna.  



Av tjejgrejer - 13 oktober 2022 19:13

Vi handlade gardiner idag hos Rusta. Hittade fina röda gardiner till ett billigt pris. På väg genom affären så började jag skratta när jag såg vad tofflorna hette! De hette som jag! Hahaha! 

 

Btw.....det är billigt att vara en toffel! 

Av tjejgrejer - 13 oktober 2022 17:00

Jag är det svarta fåret i min familj. Nu i min familj och när jag växte upp också. Mina bröder är alla mycket smartare än jag. Mina föräldrar var intelligentare än mig. Min plastpappa är civilingejör. Pluggade hårt i skolan och arbetade mycket hemma men det ledde ingenstans. 


Är glad att min dotter är smart. Men att L har 128 i IQ är ganska jobbigt. Det finns ingenting som jag gör bättre än honom eller ens lika bra. Har inget berättigande att finnas till. Känner mig så värdelös. Är betrodd att göra kaffe typ. Ligger såklart längst ner i värdeskalan i familjesamankoster. Usch det här blev en trist text. Men svarta fåret finns inte bara på film. Det finns säkert någon som känner igen sig. Jag var korkad (höhö!) och gjorde ett IQ test för några år sedan. Gjorde Mensas tes flera gånger. Inget att rekommendera om man inte är så smart. Det är ett svårt test. Jag fick 94 poäng. Om de gjort ett rikigt IQ test på mig innan jag började skolan så kanske jag hade sluppit vanliga skolan där jag blev plågad av både läraren och de andra barnen. Det enda riktigt vettiga jag lärde mig i skolan var att läsa. Då öppnade sig en ny värld för mig. 

Av tjejgrejer - 13 oktober 2022 16:47

Det började inte så bra men blev bättre sedan. Åt wienerbröd till frukost haha! Sen gjorde L köttfärslimpa med morot i. Det var så mycket riven morot i så det blev morotsslimpa istället. Kändes nyttigt. Gräddsås och kokt potatis till. På eftermiddagen ville L ha godis eller kakor. Jag vägrade köpa det. Nu har vi ätit av middagen igen fast stekt. Om jag blir mera hungrig ikväll ska jag ta en morot. 

Presentation

Fråga mig

214 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Annat

Annat

Flag Counter


Ovido - Quiz & Flashcards