Alla inlägg under november 2022

Av tjejgrejer - 2 november 2022 10:15

Det är ofta intevjuver med pretto-personer från övre medelklassen som minsann köper ekomat och har installerat solpaneler på sin miljonvilla. Det är så tröttsamt att de tror att de är bättre än andra. En annan har ju inte ens råd att köpa ekokäk eller absolut inte en elbil. Här tipsar jag om miljötänk och gröna saker att göra som är helt gratis och superlätt samt tom roligt! 


1. Sen folk började sopsortera är det en strid ström till soprummet med returskräp. Många är ensamma. Ta ditt returpapper och gå till soprummet. Har du tur kommer en trevlig granne samtidigt och ni kan växla några ord. Sen kan man ta en titt bland grovsoporna för roliga fynd. 


2. I mataffären kan man göra förändringar. Nu får man kolla efter tillfälliga bra priser i affären. Man kan handla det som är billigt just då så kan det bli roligt med lite ny mat. Det finns ofta numera ekomat på rea. Man mår bättre om man äter frukt och grönt. En grönsakssoppa är alltid billigt och gott. Man går också i olika affärer i jakt på bra priser, det är också roligt. 


3. Om du kan, skippa bil och buss. Det blir mycket billigare utan och mera hållbart. Gå och cykla. Köp en billig begagnad cykel så blir du inte så ledsen om den blir stulen. Om du går upptäcker du saker som du missar om du befinner dig på vägarna. Nu har vi själva bil. Jag vill avveckla den men L har så ont i benen så därför har vi kvar den. Den kostar mycket. Du får mycket bättre kondition om du tar dig fram för egen maskin. 


3. Att handla i second hand affärer är jätteroligt. Man kan verlkligen göra fynd. 


4. Försök dra ner på ångesten ang miljön. Det är bra att bry sig om miljön. Jag var själv miljöpartist när jag var ung. Men man behöver inte tänka på det hela tiden. Man gör så gott man kan. Man måste leva också. 


5. Det är inte bara medelklassen som är miljövänliga. Vi fattiga har inte en chans att ta flyget till Thailand. Vi har knappt råd att ha bil. Köper ofta beganat. Kör med matlådor. 


6. Istället för att flyga till ett främmande land kan du spara pengar och stanna hemma. Prata med en invandrare om hur det är i dennes hemland. Ofta tycker de det är roligt att berätta. Om du är svensk så lär de sig lite av vårat språk samtidigt. Billigt och bra! 


Av tjejgrejer - 2 november 2022 07:04

Hittade Niveas Advent Calendar hos Notino. Just nu kan du använda en rabattkod så får du kalendern för 375 kr! Det är många användbara saker i denna kalender även om en pepparkaksform och nagelfil drar ner betyget lite. Nu när de flesta kalendrar kostar över 1000 kr så är detta ett fynd. 

 


Ramlade på ett gör det själv set från Essence. Bra, fullstora produkter att slå in till en kalender med 24 luckor till sin lilla tjej. Kostar bara 259 kr hos Cocopanda. 



Nu till en lite dyrare men ändå väldigt prisvärd kalender. Det är Body Shops billigaste kalender. Den finns på flera ställen men just Body Shop har den till priset 595 kr fraktritt. Bra produkter som luktar väldigt gott i denna kalender med betoning på hudvård. Bild från Åhléns där den är lite billigare men för att få fraktfritt måste man ta levarans till ett varuhus. 

 


Av tjejgrejer - 2 november 2022 06:18

Såg denna fina parfymflaska i en banner som tillhörde Notino. Har handlat där någon gång. En ok affär. När jag var yngre så gjorde jag misstaget några gånger och köpte parfym efter hur flaskan såg ut. Det blev inte bra! Iallafall så är det här en Roberto Cavallli parfym som heter Flotrence. 

 

Av tjejgrejer - 1 november 2022 10:04

När jag bodde i Danmark så upptäckte jag dessa godingar. Det är ett bröd till frukost men eg är det ett wienerbröd. Det har ett lager mandelmassa i mitten och mycket vallmofrön på. Det är gott med salt smör på. Det är svårt att få tag i detta bröd i landet över skåne. Svårt att baka själv också. I norra skåne finns goda hos Ica i Örkelljunga. Kostar 11 kr styck. När jag var där igår tog jag de flesta i hyllan. Lite senare kom en man och tittde förvånat i den nästan tomma hyllan. Sen valde han något annat. Hoppas nu något bageri här i stan kommer på den lysande idén att baka sådana hära bröd. 

 

Av tjejgrejer - 1 november 2022 05:24

Kungen av ormar - Houdini är tillbaka i sin bur. Det är ju bra. Tills man hör vad personalen där planerar. Jo Siv Väs ska träffa en tjejorm och så hoppas de att de ska para sig. Dessa ormhonor kan lägga upp till 50 ägg! Nu undrar man direkt, om de inte kunde hålla reda på en Kungkobra.......hur går det då med 50 till?! Houndini är onekligen smart. Man kan hoppas då att nr 1. Det är hos ormar som hos människor att ungarna ärver mammans intelligens. nr 2. Att mamma Kungskobra är korkad. Hmmm, det blir nog ändå inget besök hos Skansens terrarium. 

Av tjejgrejer - 1 november 2022 04:10

Igår kväll låg jag och vred mig och försökte sova i 1,5 timme. Sen gick jag upp och klädde på mig. L blev irriterad fast jag var tyst. Gjorde kaffe för han var ju ändå vaken. Sen somnade han om som tur var. Nu är klockan över 4:a och jag är fortfarande pigg. Det gör ju inget att dygna då och då om man inte har ett jobb att gå till. Åt en Birkes bröd med salt margarin på till frukost. Så gott med kaffe till. En del grannar har varit vakna hela natten också. Skriver ner idéer i ett block. Det blir rätt många efter ett tag. Läste en inspirerande artikel om digitala nomader. Verkar så trevligt att sitta på en varm plats och jobba. Tydligen måsta man tjäna över 30 000 kr i månaden om man ska kalla sig d. nomad. Lite larvigt. Varför räknas man aldrig om man tjänar lite? Som detta med elbidragen. Vi som bor i hyreslägenhet, får vi något överhuvudtaget? Vi har också höga elräkningar. 

Presentation

Fråga mig

214 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Annat

Annat

Flag Counter


Ovido - Quiz & Flashcards