Alla inlägg under januari 2024

Av tjejgrejer - Torsdag 18 jan 12:13

Var i Köpenhamn rätt nyligen. Då passade jag på att gå till stans äldsta café - La Glace. Det ligger mitt på Ströget. När jag kom in så gav mig en värdinna en broschyr. Jag visste redan vad jag skulle prova. Deras sportskage. Alltså en tårta. Jag satte mig en en soffa och efter ett tag kom den stora tårtbiten in och kaffe. Tårtan är deras signaturtårta. Den bestod av hårt knäck och grädde i två olika smaker. Ska nog inte ätas av någon med dåliga tänder. Tårtan var mäktig och rätt god. Men jag kommer inte ta den igen. Ändå är det så trevligt att sitta där i den gamla miljön. Vacket café. Det är dyrt men det är det värt. 

 

Sportskagen i bakgrunden. 

 

 

 

Av tjejgrejer - Onsdag 17 jan 17:18

Av tjejgrejer - Tisdag 16 jan 18:15

För en vecka sedan halkade jag och slog i knät. Det svullnade upp och ett blåmärke. Men det läkte snabbt. Sen ramlade jag igen när jag hastade till spårvagnen. Hamnade på knäna nu igen. Ja, ja lite får man tåla. Det är lite jobbigt, det är varningsskyltar både här och där för snöras. Men det är plogat nära inpå huset. Då går man ju där och hoppas på det bästa. Idag var snön krispig och torr. Rätt skönt. Det blir gulliga gångar lite här och där i snödrivorna. Det går att ta sig fram bra om man inte har bråttom. Jag blev glad av solen idag. Även om den inte värmer på vintern. 

Av tjejgrejer - Tisdag 16 jan 18:06

Skulle överraska L med hans favvobakelse, semlan. Hade tur och hittade lyxsemlor hos Lindahls för 19 kr styck. Tog 3ans spårvagn till centrum. Visade min beställning på mobilen. Pesonalen var länge inne i bageriet. När hon kom ut sade hon att jag fick en av dagens semlor för de hade bara en gårdagens. Jag tackade så mycket och tog spårvagnen hem igen. På väg hem messade jag L. Han frågade om jag köpt semla! Han satt just med mobilen i handen och skulle be mig köpa en semla, så messar jag att jag redan gjort det. Telepati. 


Vi tog upp de maffiga semlorna hemma. Glömde ta bild. Jag gjorde kaffe och sen högg vi in på locken. Det var gott bröd i semlan. Sen riktig grädde. Lättäten semla med luftigt bröd. L tyckte också att det var årets godaste semla. Åt upp hela min, L sparade halva. 

Av tjejgrejer - Tisdag 16 jan 15:01

Allt är fruset nu.

 

Bild från Pixabay och martinophuc.

Av tjejgrejer - Tisdag 16 jan 14:42

Idag har det varit -20 här. Vågade mig ut mitt på dagen. Såg en bekant på ett fik, Vi pratade länge med varandra om folk vi känner. Sen gick jag så snabbt jag kunde på isiga trottoarer till Coop. Det var tydligen -27 i östgötska Horn. Vi visste inte var det låg! Man slipper tö och blask iallafall.

Av tjejgrejer - Måndag 15 jan 06:54

Hittade den hos Ellos. 

 

Av tjejgrejer - Måndag 15 jan 06:01

Det känders lite underligt att gå på turabåten i Helsingör för att jag måste, inte för att ha roligt. Jag gick direkt till taxfreeshoppen. Trevligt att lukta på parfymer. Sprayade Boss The Scent på ett papper och lade i min väska. Den parfymen luckar så gott. Sen kollade jag godis att ta med till min dotter. Tog snabbt den sista vita toblerone chokladen. Sen en ritterkaka. De är också goda. Betalade och satt utanför taxfreen. Det går ganska snabbt över sundet. Inte mängder med folk såhär på vintern heller. Båten lade till i vattenvirvlar. Travade i de långa gångarna till Kärnan ankomsthallen. 


Där stod min långa, glada dotter. Vi kramades och gick till deras bil. Hennes pojkvän körde. När jag tog av mig skorna hemma hos henne så hade jag bara en socka på foten. Lite pinsamt men stöveln var ju skönt fodrad så jag hade inte brytt mig om detta. Hon tog snabbt fram ett par sköna sockor. Sen började vi direkt söka tågbiljetter. Hon kom på att Snälltåget kanske inte var utsålt. Mycket riktigt så fanns det biljetter kvar. Vi tog från Lund för att åka pågatåget till Hässleholm är väldigt tråkigt och tar lång tid. De skulle skjutsa mig till Lund. Sen var det betalningen och numera är det ju bankid överallt. Hade inte det på nya mobilen så min dotter betalade resan. Lite pinsamt men jag lovade att swisha när jag kom hem. 


Sen dukade de upp kvällmat. Goda mackor och gemytligt prat. Senare så bänkade vi oss framför tvn med På spåret. Jag tog fram taxfreegodiset och de hade också gott snacks att mumsa på. Vi kom överrens om att programmet eg var för svårt, haha! Ändå kunde alla vissa frågor, jippie. Vi hade det så trevligt. De har ett bra förhållande och det är alltid nice att umgås med dem. Sen är det lite konstigt att min dotter är vuxen men bra ändå. Att hon har klarat sig själv länge nu. Man har inte det där ansvaret längre. Efter programmet var de trötta. Jag kunde suttit uppe lite till men sade att det var ok att sova nu. Hennes pojkvän bäddade deras "nya" sköna soffa till mig. Vi sade godnatt och jag somnade konstigt nog rätt snart. 


Vaknade en timme innan klockan skulle ringa. Då kom min dotter upp. Jag sade att jag sovit bra i den mjuka soffan och hon var så nöjd med köpet av den. Vi åt frukost och småpratade. Sen gick vi ut i kalla luften till en kall bil. Varför bor man inte i Spanien!? Pojkvännen körde bra. Det är inte så långt till Lund. Mörkt ute. Lördagmorgon och inte så många ute. Det var lite svårt, som alltid i Lund, att parkera vid stationen. De släppte av mig ett kvarter därifrån. Båda gav mig en kram och sen åkte de hem. Glad travade jag iväg till stationen. Den var stängd pga renovering. Stod i kylan och kollade en skärm rätt länge. Sen gick jag till Pressbyrån för att värma mig. Flera andra stod också där och slog dank. Köpte en kaffe som jag sippade på. Lite pinsamt att hänga där så jag gick ut i kylan igen. Efter ett tag gick jag ner på spåret. Det kom andra tåg. Gäller att gå på rätt tåg så biljetten gäller. Men Snälltåget känner man ju igen lätt. Tillslut kom tåget och jag kunde hitta min plats i det gamla genuina tåget.


Rätt skönt att vara i Sverige igen. Man fattar vad folk säger och förstår de sociala koderna. Tåget gungade fram. Ville ha en kaffe för det var lite trist. Men visst inte var krogvagnen var. De pratade en hel kvart om hur man skulle boka bord i krogvagnen i utropet. Det började ljusna och jag såg vägen jag åkt så många gånger. Efter ett tag behövde jag gå på toa. Stod länge vid toadörren. Det var helt tyst där inne. Så såg jag på skylten att den var avstängd! Sökte upp en annan toa. Vi kom till Alvesta, Nässjö, Mjölby och sen Linköping. I Norrköping gick jag av. En fåordig L hämtade mig på stationen. 


Han ville inte titta mig i ögonen. Det var rätt jobbigt. Hemma hade vi ett allvarligt samtal. Han var lugn men arg över att jag stuckit. Jag kunde inte skämmas helt för jag hade åkt iväg för att slippa stalkern och dödshotet. Det var ingen nöjesresa och jag hade inte haft det så väldans roligt på resan. L hade nog varit orolig och mest var han arg över att det gått åt mycket pengar.  Det dröjde lång tid innan han gav mig en kram. Så nu var jag hemma igen. Kämpa med stalkern varje dag. Man kunde ha ett bättre liv. 

Presentation

Fråga mig

214 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Annat

Annat

Flag Counter


Ovido - Quiz & Flashcards