Alla inlägg under november 2023

Av tjejgrejer - 17 november 2023 05:21

Sökte på Adidas igår och hittade två jättebra sidor med mycket kläder. Först ut Ellos. De har otroligt mycket Adidaskläder. Både nya kollektionen och äldre billigare. Sen Adidassajten. Om man loggar in får man mycket rabatt på många kläder. Det är gratis att vara medlem. Just nu är det Black Friday rea och den är jättebra. Så gear up ny kläder, skor och accessoarer. Du kommer se fab ut! 

Av tjejgrejer - 17 november 2023 05:20

Nu när maten är så dyr att köpa så kan man lika gärna äta på restuarang. 

Av tjejgrejer - 17 november 2023 04:55

Igår var L hos doktorn för att undersöka om cancern har spritit sig mera. Undersökningen i sig var inte trevlig för honom. Jag köpte whisky till honom sen, en stor flaska. Igår kramades vi i sängen ock så ramlar han ur. Han fick ont i höften och benet men kände det först idag. Jag vaknade tidigt, kl 4. Kände mig hyfsat utvilad. Satt med kaffe som vanligt och surfade. Lite tråkigt att surfa på de gamla vaniga sidorna och nyheterna ska vi inte tala om, hemskt och trist. L kom upp efter ett tag och mådde pyrt, bakfull och ont både här och där. Ville varken röka eller dricka kaffe. Däremot treo. Idag har vi en del på schemat. Hoppas jag hittar en tvättid. Sen blir det utflykt hoppas jag. När jag tittade ut var det frost på bilen. Det kommer sent i år. Det är bra. Har fullt upp, som en kompis till mig brukar säga. Vi söker bostad. Det är hyresvärdarnas spelplan nu så det är jobbigt. Skytteltrafik till sjukhuset. Handlar mat nästan varje dag och ojjar oss över de galna priserna. Ofta kommer man hem med något helt annat än man tänkt sig. En del varor har vi slutat köpa. Rensar hemma inför en ev flytt och för att det ska bli mera lättstädat. Jag har en miljon grejer så det är också jobbigt men jag hittar en del fina saker som jag ändå vill behålla. Tittade igenom riktigt gamla fotoalbum som innehöll kort på mammas släkt. Det var roligt men jag kommer slänga rätt många kort, särskilt på dem jag inte kände igen. På ett foto var mina amerikasläktingar, Ruth och Elsa. Träffade dem när jag var yngre. De var positiva sådär som bara folk från USA kan vara. Nu har jag tappat kontakten med släkten i USA. Känner inte dem så det gör inget. Mina släktingar där bodde i Minnesota. Några hade flyttat vidare till Californien. Även om vi bråkar ibland så är jag rädd att L ska dö. Nu verkar det inte vara på tapeten det närmaste året iallafall. Sen är L själv så rädd för att dö. Mycket ångest här hemma. Budade hem ett par jättefina märkesstövlar. Hämtade ut dem igår. När jag skulle prova dem så kom jag knappt i dem. L fick hjälpa mig. De var så smala i skaftet. De kändes bra på sen ändå. Skor från sydligare länder är ofta för små. Kylen är full med mat. Det är ovanligt nu för tiden. Vårat matsvinn har minskat, som det så populärt heter. 

Av tjejgrejer - 17 november 2023 04:29

Dagens dag - fredag, jippie! Eller vaddå!? Bryr mig inte jag är förtidspenisonär. 

Dagens rätt - faktiskt god smörgåstårta från Ica Maxi. 

Dagens juleljus - några grannar har följ efter oss och satt upp julljus. 

Dagens med - Oxascand 

Dagens väder - frost nu men uppehåll idag. Bra, ska på utflykt idag. 

Dagens Tradera - Gucciskor utrop 1 krona! Galet, de är säkert äkta, haha! 

Dagens läsk - Coca Cola 

Dagens stövlar - LV 


Av tjejgrejer - 12 november 2023 06:07

Helt tyst ute. Gillar vardagar mer. När jag jobbade så var det så skönt att sova ut på helgen. Nu är det bara trist när det är lungt på morgonen. Mitt dataspel hängde sig så jag surfade in på Tradera och blev glad när jag såg att det fanns en fin duschkräm till fyndpris där. Idag är det fars dag och tur är har min elaka farsa dött för flera år sen. Ska fira min man på något sätt. Vet inte riktigt hur faktiskt. Har ätit en leverpastejmacka. Vi ville ha bakad dansk pastej men det fanns bara scans i disken. Gillar scan annars men inte 100% på pastej. Såg att L lagt sig i soffan medans jag hade ständ dörr. Hoppas han vaknar snart. Trist att sitta här själv. Nu kom förstra spårvagnen. Nattsvart ute men man är van. Är ju inte från LA. Mitt smörgåstårteinlägg på facebook har planat ut nu. Landade på ca 400 likes. På instagram så såg jag att rätt många kollar mina reals. Knappt inga på vanliga inläggen. Kanske ska försöka filma lite mera. 

Av tjejgrejer - 11 november 2023 18:45

Vi åkte dit för att gå i affärer och äta på restaurang. Det var kul och trevligt. Jag kollade bara runt med saker. L var i köptagen och kollade mera seriöst. Mitt på dagen hittade vi Chopchop som vi inte testat förut. Rätt tråkigt inredning i lokalen. Men maten var jättegod. L tog en barnportion och jag en vuxen för jag var så hungrig. Min mat var jordnötskyckling i sås med friterat ris. Så gott! L var rätt nöjd med sin apelsinkyckling. Sen kollade vi elektronikaffärer. Tillslut köpte L en flygratt och gastag. Han ska köra flygsim hemma. Nu började det bli mörkt och vi åkte hemåt. Så glad att vi fann Chopchop. Det var så lätt att beställa på deras pekskärm. Den var logisk. L är i gasen nu och har satt upp ratten. Den lyser coolt i blått. Vi köpte lite godis på hemvägen som vi käkar nu. L ropade just på mig och jag skulle se på alla färger han kunde ha på ratten.  

Av tjejgrejer - 10 november 2023 14:30

Har åkt mycket tåg i min dag. När jag var yngre till Stockholm och Töreboda. I vuxen ålder mest till Sthlm och Skåne. Även enkla turer till Gbg och Norrland. Har även åkt tåg på Mallorca till Soller. Man råkar ofta på olika jobbiga personer på tåget. Här är en lista över dem. 


Parfymmarodören 

Personen ifråga tycker inte att det räcker att duscha. Det ska var halva parfymplaskan på också. Det stinker flera säten bort. 


Mobilbezzerwizzen

"Jag är minsann chet över en stor avdelning och det ska hela vagnen få veta att min jobb är så viktigt!" 


Konduktörsurkarten 

Den där jobbiga, sura typen som inte "har tid" att svara på enkla frågor eller håller en utfrågning om varför man åker som pensionär. 


Väskingenjören 

En del med tung väska gör en stor grej av att ställa den i kofferthyllorna. Prövar ofta flera hyllor eller ska absolut ha upp den på översta hyllan fast den passar bättre längst ner. En lång kö bakom. En sådan väska ramlade ner i huvudet på en resenär när jag åkte en gång. Som tur var, var den inte så tung. Så människan blev inte skadad. 


Patent på sin plats 

Här gör jag mig själv angiven faktiskt. Fick järnsläpp en gång när en med biljett och han sade normalt att det var hans plats. Jag svarade "verkligen?" Så korkat. Som tur var flyttade jag på mig sen. Jag åkte alltså utan platsbiljett. 


Husdjusvännen 

Ibland när man bokar sista minuten så hamnar man i djurvagnen. Man får inte reda på det innan man går på tåget. Har rätt ofta suttit bland hundar och katter. En gång blev jag obekväm. En pitbull och ägarinnan satte sig mittemot och hunden huvud var nära min fot. Jag skruvade på mig. Hundägaren spände ögonen på mig och sade "Greta är faktiskt snäll!" "Jaa" sade jag och nickade osäkert och sen drog jag till bistron. En annan gång satt jag previd en liten hund som hela tiden visade tänderna mot mig. Suck! En gång jamade en katt högt hela resan. Ägaren sade att den hade ont i magen. 


Rymt från ett grupphem?

Ibland får man plats brevid konstiga personer. Det är inte alltid det är jobbigt. T ex så satt jag brevid en som pratade med sig själv och viftade med armarna. Först trodde jag hon pratade med mig men det gjorde hon inte. Hon var i sin värld. Det konstigaste var att när hon skulle gå av så log hon mot mig och tackade för sällskapet! En annan gång satt jag vid en engelskman. Han titta besviket på mig och flinade. Jag förstod att han inte tyckte jag var en snygg svensk kvinna. Nu såg han inte bra ut själv så jag log lite snett och tänkte att han får aldrig ihop det med någon snygging, haha! På Snälltåget satt jag brevid en kille i 25-årsåldern. Han skrattade och log hela tiden åt något på sin dataskärm. Jag sneglade på skrämen och blev förvånad. Det var stillbilder på Kalle Anka och Musse Pigg och liknande. 


Du är rökt 

Personer som rökt både det ena och andra och tror att det inte märks. Om jag råkar på plasts brevid någon sådan så väljer jag diskret en annan plats. Lukten känns flera säten bort. 


Av tjejgrejer - 10 november 2023 08:09

Dagen rätt - vet inte än, tomt i kylen

Dagen väder - grått och småregn här i Peking 

Dagens disk - får jag stå för, L gjorde det idag 

Dagens bröd - vi dividerar, både bergis och småfranska finns inte längre, vad ska vi ha? 

Dagen promenad - kort, bara till affären

Dagens kram - morgonkramen obligatorisk 

Dagens sopor - hyfsat sorterade 

Dagens vin - nej, dricker inte vin, bara glögg på kvällen ev 

Dagena båt - vi bor inte i Lindö så det blir en mindre båt i fönstret 

Presentation

Fråga mig

214 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< November 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Annat

Annat

Flag Counter


Ovido - Quiz & Flashcards