Alla inlägg den 13 juni 2023

Av tjejgrejer - 13 juni 2023 05:50

Norrköping är inte bara Kolmårdens djurpark utan det finns mycket mera att se. Här kommer en guide som tar upp roliga och sevärda saker i tre budgetar - lyx, mellan och budget. 


Norrköping ligger i norra Östergötland vid kusten. Kommer du med tåg kan du lätt gå rätt fram från stationen till den vackra stadsparken Karl Johans park och sedan uppför huvudgatan till city - Drottninggatan där allt finns. Hotell, restauranger, bupar och caféer. Mängder av affärer. Det är en riktig Köping. 


Kommer du med bil kan du parkera gratis i utkanten av staden. T ex vid krematoriet i Folkparken och sen gå ner till centrum. Det är dyrt att parker i city. Det finns en allmän parkering nedanför Harwesterbron och sen nära till Norr Tull där alla stadsbussar och spårvagnar går. Det går att betala med sitt kort på spårvagnen. Ett blipp - en timme. Två blipp - 24 timmars biljett. Det är en vuxenbiljett. Andra slags biljetter kan köpas på Pressbyrån och Direkten. 


Frukost


Lyx 

Espresso House har frulle för 67 kr för två saker. Sen kan man lägga till olika saker om man vill. EH vid tågstationen öppnar tidigast. 


Mellan 

Waynes på Drottninggatan har smörgås och kaffe för 57 kr på fm. Åbys trevliga café öppnar tidigt och har kaffe och dubbelfralla för 50 kr fram till 10.00 De ligger nästan längst upp på Drottninggatan. 


Budget

Nöjer du dig med kaffe kan du köpa det billigt på Pressbyrån vid tågstationen eller i city. Sen har Väster café kaffe med påtår för 20 kr och mackor i olika prisklasser. De ligger på S:t Persgatan, lite utanför centrum. 3:ans spårvagn går i närheten. På Kungsgatan öppnar Ica och Hemköp kl 06.30 på vardagar. De är rätt stora affärer och Ica har ett fik med billigt kaffe. Man kan köpa varmt kaffe för 10 kr i dessa mataffärer. På Ica säger du "Liten bryggkaffe" och på Hemköp bara "En liten kaffe!" i kassan. 


Shopping 


Lyx 

Märkeskläder och accessoarer finns i den lilla boutiquen Fideli på Drottninggatan. De är trevliga och ger bra service där. Det ligger en märkesaffär nedanför Fideli. Sen i Linden ligger Volt och Johnells. Alina som ligger i city har fina datorer. Det ligger en lyxig blomaffär i gamla delen av Drottninggatan. De har väldigt fina decosaker också och trevlig personal. 


Mellan

Det finns mycket att välja på här. Åhléns ligger i Lindengallerian i city. Man kan åka ut till Ingelsta centret och shoppa. Gratis parkering där. Stadium ligger i Spiralenhuset i city. Domino, Linden och Spiralen ligger i rad så allt finns på ett mindre område. Bra för dig som har svårt att gå. Sen finns det en affär som säljer vinylskivor i gamla stan.


Budget 

Här finns också rätt mycket att välja på. New Yorker och Normal ligger i Domino. Flying Tiger i Linden. En secondhand affär i Spiralengången. I gamla stan, Hospitalsgatan ligger en jättebra seconhand affär som heter Busfrö. De har rätt mycket märkeskläder och mycket inredningsprylar. Myrona ligger på G:a Rådstugugatan. Lite fattigt på märkeskläder men det är en väldigt stor affär så man hittar alltid något. Clas Ohlson ligger i Domino. 


Äta ute 


Lyx 

Det finns många bra ställen och du kan få nästan vilken mat som helst i denna kategori. Rosegarden på Drottningatan har en väldigt stor buffé och jättegod mat. 145 kr på vardagar på lunchen. Lingonfabriken ligger i city och har svensk husmanskost. Stora portioner och väldigt gott. Populär restaurang. Asken på Knäppingsborg har svensk bra mat. 


Mellan 

På Kungsgatan ligger Grillhouse pizzeria som gör goda pizzor från 90 kr. Sallad ingår. Perfekt Calzone. Hos Café Lindahls kan man köpa en jättgod paj och får lite sallad till. Kostade senast 86 kr med kaffe. De har sallad också. De ligger i Spiralen. Cafe Väster har jättegoda subs och med kaffe kostar de 85 kr. Bastard Burgers ligger i city och har trevlig personal. Pröva deras Texasburgare eller Oreoshake. 


Budget

Café Väster. Café Sara i hamnen. Igår tog jag sallad för 12.90 kr/hekto hos Coop i city. Köpte också en dricka och bestik. Det gick på 35 kr. Sen är det nära att gå till Hörsalsparken i city och äta där. 


Hotell 


Lyx 

Det ultimataste, lyxhotellet heter Lamp Hotel. Har nu inte bott där själv men alla jag pratat med säger att det är fantaskiskt. Det kostar rätt mycket att sova här. De har personligt inredda rum med temat lampor. De har spa och restaurang. Annars finns President hotell som iofs har lite små rum men nytt och fräsch och en superbra frukost. Strand hotell är i gammal stil. Det ligger på Drottninggatan. De har ett rum med spabad och utsikt över strömmen. Sen finns Grand Hotell men de tänker jag inte rekommendera pga att personalen är hemsk. 


Mellan 

Finns mycket här. Nordic Hotel i närheten av Norr Tull har spa i källaren och egen bra restaurang. Moderna rum. Comfort Hotel ligger vid rådhuset i centrum. När jag sov där fick jag ett rum utan fönster men dubbelrummen är kanske finare. Väldigt bra bar där. Populärt hotell. 


Budget 

Har inte sovit på dem själv men du kan sova här i dubbelrum under tusenlappen. Det nya Best Guest hotellet och sen Drott. Sen finns ett billigt hotell/vandrarhem hos Pronova. 

 

Uppdatering: Min stalker går in och tar bort delar av detta inlägg så jag orkar inte skriva mera på den. 


Presentation

Fråga mig

214 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Annat

Annat

Flag Counter


Ovido - Quiz & Flashcards