Alla inlägg under december 2020

Av tjejgrejer - 19 december 2020 12:03

Heta chokladbomber till varm choklad! Lyxa till det med denna deli chokladbomb i en mugg med varm mjölk. Sen poppar det upp minimarshmallows som fulländar upplevelsen. Finns hos Coolstuff för 159 kr. 

 

Nu till en av mina favoriter. Handkrämer från Bodyshop. De luktar väldigt gott. Har lagom tjock formula och går hyfsat snabbt in i huden utan att kladda. Här ett kit med tre krämer. En för känslig hy och två för torr. Kitet kostar 95 kr. 

 

Har känt min nuvarande särbo i över 20 år. När han kom hem till mig första gången så kollade han in mitt kryddskåp. Han skrattade lite för det var inte mycket burkar där. Sen gillade han inte alls grillkryddan. Jag fattade inte vad det var för fel på den. Han tyckte inte att de färdiga smakade bra. Man ska göra sin egen blandning. (Om man nu kan....) 

I skåpet stod: salt, svartpeppar, grillkrydda, curry och en "spezialare" muskotkrydda. (!) Just kryddor är bra till presenter. Lätt att skicka eller ta med sig. Inte så dyrt att köpa. Om du har vägarna förbi Flying Tiger så har de stora kryddpåsar för 10 kr. Deras kryddor smakar riktigt bra. Annars kan du ju hälla över kryddan i en finare burk innan du ger bort den. 

  

Min morbror ger alltid en chokladask oavsett vad vi firar. Min mamma kan bli irriterad på honom men jag förstår varför. Han har varken råd eller ork att köpa något annat. Här en ask från 1800-talet, Anthon Bergs guldask. Den finns bl a hos Willys för 70 kr. 

 

Nu sjunger jag med i Jussi Björlings O helga natt till grannarnas förtrét. 

  




Av tjejgrejer - 19 december 2020 11:09

Undvik män och sprit! 


Eller bara sprit..........


Eller bara män som druckit sprit........

Av tjejgrejer - 19 december 2020 10:58

Ni såg ju hur mycket jag köpte igår att mumsa på själv. Det skulle räcka flera dagar. Naturgodiset alltså. Skippade middagen igår kväll och åt bara godis, halva chipspåsen och två kakor. Blev lite däst. Bananerna rörde jag inte. Vaknade upp 8 idag efter att ha sovit i några timmar. Kaffe och lite godis igen.....sen blev jag hungrig!! Varför? Då åt jag en macka med vitt bröd och ost och kaffe. Allt enligt kostcirkeln.......

Av tjejgrejer - 19 december 2020 10:47

Min särbo har jobbat som kock i stor del av sitt liv. Han har ett genuint intresse för mat och bakning och lärde sig när han var liten av sin mamma. Mycket som han gör i köket blir inte ens rätt för mig i tanken. Men ibland är t o m han lite bekväm. Han har visat mig hur man slår en bearnaisesås men nu använder han pulversås, haha! Det är bara Blå Band som gäller. Igår kom han med ett kaffeknep. Jo jag har mycket mjölk över. Så jag skulle ta en mugg mjölk och koka upp i en kastrull och sen ha i frystorkat kaffe. Det blir mycket smak på detta kaffe. 

Av tjejgrejer - 18 december 2020 12:58

Kommer antagligen vara ensam denna fredag i vintermörkret. Nu gillar jag att vara ensam ibland om jag har valt det själv men erkänner att ibland känner jag mig ensam på kvällen. Då ringer jag någon eller chattar med en kompis på facebook. Ikväll kommer jag sitta med youtube, sociala medier och mitt mobilspel. Gick till Coop och köpte diverse goda saker. Glöggen var det bra pris på. Det stod att det var extrapris på naturgodiset men 145 kr/kg är väl inte billigt direkt. Köpte en bytta iallafall som får stå till imorgon ifall det är något virus på. 

 

För två år sedan flyttade en äldre dam in i detta hyreshus. Kan inte direkt säga att vi är vänner. Men hon är ändå trevlig och vi umgås ibland. Fick denna lilla fina grytlapp av henne för ett år sedan. Har använt den mycket. Tycker det är så roligt att använda prylar som jag fått av kompisar och släktingar. Minns glada stunder när vi umgåtts. 

 


Av tjejgrejer - 17 december 2020 11:29

Skulle sätta upp några bonader på väggen. Äger ingen borr och har cementväggar. Har inte ens en hammare till innerväggarna. Sökte på internet. Fick upp geckotejp. Hade aldrig hört om det. Det stod att den var väldigt klistrig och fäste på nästan alla material. Det lät så bra! Hos Magnet & More. De hade en julkampanj. 3 för 2 på 5 meters rullarna. Fri frakt. Beställde direkt. Ett paket kom rätt snabbt hem till mig. Hade glömt att jag beställt dem så jag tittade undrande på paketet men sen såg jag ju vad det var, haha! 

 

Satte igång med att sätta upp tygbonaderna. Lite svårt att hantera tejpen först men jag lärde mig. Den är superklistrig! Det funkade bra att sätta upp bonaderan på cementväggen. Det står att man kan återanvända tejpen flera gånger. Tja, det är inte helt lätt! Tejpen klistrar ihop sig och visst kan man sätta upp något med den igen men det blir inte lika snyggt. Tejpen går att återanvända ca 4 - 5 ggr innan den blir som en boll. Det blir inga märken på väggen efter den och den är hel när man drar bort den, med visst besvär, väldigt klistrig som sagt. Tycker denna tejp är rätt dyr men prisvärd ändå. Kan tänka mig att beställa den igen. 


Misstänkte att jag skulle behöva mera sådan tejp. Så när jag gick ner på stan så besökte jag Clas Ohlson. Personalen där hade inte hört talas om geckotejp. När jag förklarade dess funktion så visade hon mig deras dubbelhäftande tejp. Köpte en, som det kallades, superstark dubbelhäftande tejp för 199 kr. Den var 5 m lång och smalare. Tyckte det var dyrt men bet ihop och försökte se glad ut i kassan! Väl hemma så testade jag att sätta upp bonader. Det funkade hyfsat. Det här är inte alls lika bra som geckotejpen. Inte lika bred och klistrig. Det stod på tejpen att man skulle kunna klistra upp allt möjligt med den. Men några bonader ramlade ner. Jag fick ta Karlssons klister på tejpen och trycka dit tyget. Nu hänger de uppe, haha! Försökte ta bort tejpen från väggen och det var jättesvårt. Den gick sönder. Alltså går den inte att återanvända men å andra sidan sitter den som berget på väggen. Kanske är det inte gjort för att hänga bonader med. 

 

Av tjejgrejer - 16 december 2020 20:08

Hos Mytheresa är det rea nu. Hittade dessa fina kläder som passar till helgerna. 

Ut först är en byxdress från Galvan i satintyg. Det är 60% rea på den och kostar nu 398 euro.
 


Valentino har alltid fina väskor och skor och ger cred. Fasligt dyrt men denna lilla väska är det 40% på och kostar 390 euro. 

 

Denna polkagrisklänning kommer från Rebecca Vallance. 60% rabatt och kostar 266 euro nu. 


 




Vidare på skojtemat! Här ett par lyxiga guldstövlar från Jimmy Choo. De kostar 777 euro och det är 40% rabatt. 

 

Här är stylingen apful, hur tänkte de? Iallafall, denna klänning har en faktiskt kanske råd att köpa! Den är från Ganni och kostar nu 239 euro, halva priset än annars. 


Tröttnade på rean. Mycket fult där som vanligt. Kollade in de nyaste kläderna istället. Hittade denna kashmirtröja som ser mysig ut. Den är från Jardin des Orangers vilket betyder apelsinträdgården. Kostar 329 euro. 


 

Denna YSL-väska blir fin till fest. Klassisk logga och lätt att matcha med de flest plagg. Kostar 995 euro. 

 


Av tjejgrejer - 12 december 2020 19:00

Hittade bilder på hotellet ST. Pancras Renaissance i mitt instaflöde. Det är ett äldre, vackert och flott hotell. 

 

 

Vilken tjusig trappa! 

   

Varma mysiga färger.

 

Hamburgarna är väldigt stora och smaskiga här! 

 

En av sviterna vackert inrett. 


Presentation

Fråga mig

214 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Annat

Annat

Flag Counter


Ovido - Quiz & Flashcards