Alla inlägg under augusti 2022

Av tjejgrejer - 23 augusti 2022 16:34

Det är några saker som vi tar för givet här men är lite roligt att skriva om. Några tips blir det också! 


Vi har växtzon 3 här i Östergötland. Det innebär att grönsakerna växer sakta. Då får de mer smak. Särskilt goda är jordgubbarna från Lida eller Ringstad. De är så söta. Sen har vi Brinks små gurkor. De är kända här. Köp med om ni är här! 


Det kommunala vattnet i Norrköping har aldrig smakat bra. Det kan bero på att det är hårt renat. Man vänjer sig när man bor här men ibland fortfarande så grimaserar jag iallafall. Folk som är på besök grimaserar över vattnet, urk!!


Om ni kommit som utböling och försökt köra bil smidigt i Norrköping så har ni antagligen misslyckats. Det är ingen lätt stad att köra i. Men som vanligt är vi vana vi som bor här. Särskilt speciellt blir det med spårvagnarna inblandande. På gamla E4:an stoppades långtradarna och alla andra av att loppan skulle förbi. Sen har vi den ökända Norr Tull rondellen. Där är det hela tre (!) trafikljus i rondellen och det kan bli hackigt att köra där. Nere vid tågstationen är det också numera en liten konstig rondell men den funkar hyfsat bra ändå. Ett tips är att vara rädd för spårvagnen. De är så tunga och svårbromsade och kan inte väja. Nästan alla krockar med loppan är med folk som inte bor här. 


Det hette surbullestan. Folk förr i tygindustrin luktade surt efter ett arbetspass i fuktiga lokler. Numera betyder det att vi är lite introverta och inte så sociala. Folk umgås med sina gamla vänner och är inte så pigga på att skaffa nya. Däremot ändras det på ett svenskt sätt på helgen. När folk dricker här så blir de glada och sociala. Då kan man kanske få någon ny vän, haha! 


Saltängsbullen är en av mina favoriter. Det är en bulle bakad på smör (förhoppningsvis) och sen strösocker på hela bullen. T ex Nelins kondis har jättgoda saltängsbullar. Finns bara här i stan. 


 

Norr Tull från när jag var liten. Med det legendariska huset tårtbiten. Ni ser ju hur stor och jobbig rondellen är. 

Bild från Norrköpings historia. 

 

Saltängsbulle hos Nelins. 


Av tjejgrejer - 23 augusti 2022 12:43

Valde inte den allra billigaste muslin från Garant. Det lät gott med smakerna på denna musli. Men när jag åt den smakade det inte så mycket, alls. Kunde lika gärna köpt ett havreflingpaket och ha på lite russin. Men nu var den så billig så jag kan inte rikigt klaga. Kokos känns lite lyxigt. 



 

Av tjejgrejer - 20 augusti 2022 13:55

Tog in på ett hotell förra hösten och i duschen fanns denna fina lampa. Blev lite oroad för jag skulle tvätta mitt långa hår och tål lampan vatten? Efter ett tag i duschen började det pipa. Jag stängde av duschen och vädrade. Sen efter ett tag duschade jag klart. Man behöver ju inte ha lampan just i duschen. Ser på Lampgallerian där den finns att köpa att den tål att sättas upp i badrummet. 

 

Bild från Lampgallerian. 


Av tjejgrejer - 19 augusti 2022 10:26

För några veckor sedan tog jag en jordgubbstårta på Tinas café. Den var väldigt god. Fin att se på också. Smakar sommar.

Av tjejgrejer - 19 augusti 2022 02:57

Vaknade upp kl 02 och kände mig pigg. L vill alltid sova tidigt så jag lägger mig då också. Han snarkar nu. Efter en god mugg kaffe blev jag ännu piggare. Tyvärr uppdaterar inte mitt favorit dataspel så bra så jag blir ganska irriterad på det. Finns godis i en påse. Kan faktiskt låta bli det. Äter nästan aldrig på natten. Värre är det på eftermiddagarna. Igår messade en kompis och grattade mig på min namnsdag. Visste inte att jag hade den igår. Har inte firat sådana dagar sedan jag var barn. En fluga inne men det gör inget. Det betyder bara att det är sommar. Lite roligt nu med politikerdebatter. Vilka vana talare de är! Fast de är mästare på att säga massor utan kärnan i innehållet. T ex så svarar de aldrig direkt på en enkel fråga. Jag sade till L att alla låter vettiga och då tittade han på mig som om jag var knäpp i bollen, haha! Man får se igenom alla floskler. Första valet som jag inte vet vad jag ska rösta på. Känns konstigt. 


Lagom varm här inne och jag är varm om fötterna. Fick en elräkning på 300 kr. Rätt lågt men jag bor i en etta och tänker på min elförbrukning. L använder spisen bara en gång per dag. Man har inte lust att baka och göra grytor nu i värmen ändå. Sen har jag en helt ny kyl/frys. Igår blev det lite komiskt. Fick ett meddelande på mobilen. Hittade inte det. L undrade varför. Jag tror mobilen själv skickade meddelandet för det hade fel färg. Kanske om uppdatering eller något. Nu kommer flugan och gör mig sällskap, haha! 


Snart ska jag damma lägenheten. Igår ställde jag fem säckar med kläder i förrådet. Det blev mer luft i rummet och kändes mycket trevligare. Just damma är så tråkigt. Sen i köket är det ofta damm i kladd som är tufft att få bort. När Agnes Vold skrev att det inte fanns några bakterier i damm blev jag glad. Det är bara det att det ser fult ut. Förra veckan tvättade jag. Då såg jag resterna av översvämningen som blev i källaren efter megaovädret. 


Igår smörde jag in mig med Nuxeolja på mina torra områden. Det är en bra olja om man inte vill bli för kladdig. Det är en sk torrolja. Sen luktar den gott också. 



Av tjejgrejer - 18 augusti 2022 15:23

Det var 31 grader idag på dagen. Vi satt i gassande sol och titta på en lugn hamn där vädret hade mojnat. Det var lite aktivitet i hamnen. Några båtar som åkte och kom. De var duktiga på att sakta ner när de kom in i hamnen. Så skönt med värmen ändå. Sommaren är så kort här i norden. 

 

På bilden ser man i bakgrunden en bogserbåt som skjuter en annan båt baklänges genom fjärden. Vi undrade lite varför!? Man får inte fiska här. Vi såg ett stort stimm som trivdes och simmade runt och åt. 

 

Jag gick och följde efter en skarv tror jag som dök länge och sen kom upp på ett okänt ställe. Lite svårt att fota, haha! 

 

Fågeln är i mitten av bilden. 


Av tjejgrejer - 16 augusti 2022 16:58

Nu på sensommren är det ju rötmånad. Vi har bara en soppåse till vardagssoporna. På vintern två. På så vis slänger man soporna innan det ruttnar i den. 


Om du kämpar med köttbitar när du äter, kolla hur trådarna eller fibrerna går i köttet. Skär man längst dem går det mycket lättare att få itu köttet. 


Ett gammal uttryck lyder: summan av lasterna är konstant. T ex när jag ska minska på godiset sitter jag mer vid datorspelet eller köper frukt istället. En granne skulle ta bort allt roligt för att det inte var så bra varken för hälsan eller ekonomin. Det höll ju inte länge. Träffade henne nyligen och hon skulle käka glass. Visserligen bara för 20 kr hos Ica. (Jag tog en likadan mjukglass!) 


Just Icas mjukglass är ett tips i sig. Man får mycket för 20 kr. Den är lite vattnig men det passar väldigt bra nu när det är varmt. God glass! De har flera smaker och topping.


På Eko är personalen väldigt glad. Det borde flera servicemänniskor ta efter. 


Om du inte har gröna fingrar men ändå vill ha en blomma så kan jag rekommendera garderobsblomman. Den mår helt enkelt bäst i om du struntar i den. Vattna den bara då och då. 


Ibland kan det vara svårt att komma ihåg att ta sin medecin. L har ett larm som går igång på mobilen. Jag brukar lägga fram mina piller på köksbordet, så ser jag det direkt när jag kommer upp. 



Presentation

Fråga mig

214 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Annat

Annat

Flag Counter


Ovido - Quiz & Flashcards