Alla inlägg den 16 augusti 2022

Av tjejgrejer - 16 augusti 2022 16:58

Nu på sensommren är det ju rötmånad. Vi har bara en soppåse till vardagssoporna. På vintern två. På så vis slänger man soporna innan det ruttnar i den. 


Om du kämpar med köttbitar när du äter, kolla hur trådarna eller fibrerna går i köttet. Skär man längst dem går det mycket lättare att få itu köttet. 


Ett gammal uttryck lyder: summan av lasterna är konstant. T ex när jag ska minska på godiset sitter jag mer vid datorspelet eller köper frukt istället. En granne skulle ta bort allt roligt för att det inte var så bra varken för hälsan eller ekonomin. Det höll ju inte länge. Träffade henne nyligen och hon skulle käka glass. Visserligen bara för 20 kr hos Ica. (Jag tog en likadan mjukglass!) 


Just Icas mjukglass är ett tips i sig. Man får mycket för 20 kr. Den är lite vattnig men det passar väldigt bra nu när det är varmt. God glass! De har flera smaker och topping.


På Eko är personalen väldigt glad. Det borde flera servicemänniskor ta efter. 


Om du inte har gröna fingrar men ändå vill ha en blomma så kan jag rekommendera garderobsblomman. Den mår helt enkelt bäst i om du struntar i den. Vattna den bara då och då. 


Ibland kan det vara svårt att komma ihåg att ta sin medecin. L har ett larm som går igång på mobilen. Jag brukar lägga fram mina piller på köksbordet, så ser jag det direkt när jag kommer upp. 



Av tjejgrejer - 16 augusti 2022 16:50

Sias glass med salt karamell är så god! Sen Fjällfilen som är väldigt god också och har en hög fetthalt men är dyr. 

 

Av tjejgrejer - 16 augusti 2022 16:29

Idag blev det så varmt på eftermiddagen. Vi är sist på röret med kommunalt vatten i kranarna. Det är svårt att få riktigt kallt eller varmt vatten, det tar lång tid. Så vi tar hyfsat kallt vatten och ställer i en flaska i kylen. Inte bara för att dricka utan vi blöter hörnet på en liten handduk och trycker mot pannan och andra varma ställen. 


Idag åkte vi till Eko. Vilket bra fikaställe! Två fina och jättegoda bakelser. Prinsesstårta och kaffe för 40 kr för båda! Sen gick vi in i affären och köpte färskt godis och en rykande färsk vetelängd. Efter det till Biltema. Har man en man med sig där.....uj vilken lång tid det tar! Till slut kom vi ut därifrån och åkte hemåt.


Nu på em ville jag röra på mig lite och gick en hyfsat lång prommenad i solen i parken. Så fint vid åbackarna. Skuggorna som spelar bland grönskan i vattnet. 

Presentation

Fråga mig

214 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Annat

Annat

Flag Counter


Ovido - Quiz & Flashcards