Alla inlägg den 23 augusti 2022

Av tjejgrejer - 23 augusti 2022 16:34

Det är några saker som vi tar för givet här men är lite roligt att skriva om. Några tips blir det också! 


Vi har växtzon 3 här i Östergötland. Det innebär att grönsakerna växer sakta. Då får de mer smak. Särskilt goda är jordgubbarna från Lida eller Ringstad. De är så söta. Sen har vi Brinks små gurkor. De är kända här. Köp med om ni är här! 


Det kommunala vattnet i Norrköping har aldrig smakat bra. Det kan bero på att det är hårt renat. Man vänjer sig när man bor här men ibland fortfarande så grimaserar jag iallafall. Folk som är på besök grimaserar över vattnet, urk!!


Om ni kommit som utböling och försökt köra bil smidigt i Norrköping så har ni antagligen misslyckats. Det är ingen lätt stad att köra i. Men som vanligt är vi vana vi som bor här. Särskilt speciellt blir det med spårvagnarna inblandande. På gamla E4:an stoppades långtradarna och alla andra av att loppan skulle förbi. Sen har vi den ökända Norr Tull rondellen. Där är det hela tre (!) trafikljus i rondellen och det kan bli hackigt att köra där. Nere vid tågstationen är det också numera en liten konstig rondell men den funkar hyfsat bra ändå. Ett tips är att vara rädd för spårvagnen. De är så tunga och svårbromsade och kan inte väja. Nästan alla krockar med loppan är med folk som inte bor här. 


Det hette surbullestan. Folk förr i tygindustrin luktade surt efter ett arbetspass i fuktiga lokler. Numera betyder det att vi är lite introverta och inte så sociala. Folk umgås med sina gamla vänner och är inte så pigga på att skaffa nya. Däremot ändras det på ett svenskt sätt på helgen. När folk dricker här så blir de glada och sociala. Då kan man kanske få någon ny vän, haha! 


Saltängsbullen är en av mina favoriter. Det är en bulle bakad på smör (förhoppningsvis) och sen strösocker på hela bullen. T ex Nelins kondis har jättgoda saltängsbullar. Finns bara här i stan. 


 

Norr Tull från när jag var liten. Med det legendariska huset tårtbiten. Ni ser ju hur stor och jobbig rondellen är. 

Bild från Norrköpings historia. 

 

Saltängsbulle hos Nelins. 


Av tjejgrejer - 23 augusti 2022 12:43

Valde inte den allra billigaste muslin från Garant. Det lät gott med smakerna på denna musli. Men när jag åt den smakade det inte så mycket, alls. Kunde lika gärna köpt ett havreflingpaket och ha på lite russin. Men nu var den så billig så jag kan inte rikigt klaga. Kokos känns lite lyxigt. 



 

Presentation

Fråga mig

214 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Annat

Annat

Flag Counter


Ovido - Quiz & Flashcards