Alla inlägg under juni 2021

Av tjejgrejer - 16 juni 2021 18:34

Vet inte vad det är med mig. Somnar sent och vaknar tidigt. Det beror nog på sommarljuset. Har diverse blåmärken på kroppen efter flytten. Aj, aj när jag ska sova men på dagen känner jag inte av dem. Min man är här och gillar min nya lägenhet. Särskilt varmluftspisen. Han är väldigt händig och har fixat diverse saker här. Ernst kan slänga sig i väggen, haha!! Vi mätte utrymmet i badrummet där det skulle få plats en tvättmaskin och åkte till Elgiganten och kolla in maskiner. När vi mätte tvättmaskinerna var det tveksamt om någon skulle gå in i mitt minibadrum. Suck! Vi besökte Mediamarkt också. Jag behöver en ny micro och och kettle också. 


Sen handlade vi mat på Ica Maxi. Gillar denna affär, de har så mycket att välja på. Det var inte så mycket folk heller, vad bra! Vi köpte ett färdigt pizzakit, skinkspill och riven ost. Mannen lagade till pizzan i ugnen och vi blev hänförda av hur snabbt det gick. Mums med egengjord pizza. Det var 23 grader och sol idag ute. Härligt väder. Gjorde ett ärende i city. Nu ser min man fotboll fast han inte ens är intresserad av den sporten! Nu sitter vi och småpratar. 



Av tjejgrejer - 16 juni 2021 18:30

Denna remover tar bort smink bra. Men så kom det lite ögat och då sved det. Detta även om det stog "gentle" på flaskan. 

 

Av tjejgrejer - 14 juni 2021 15:56

Innan jag gick iväg gjorde jag mig fin och sminkade mig lite. Mamma och jag brukar nästan tälva om vem som har det snyggaste läppstiftet. Har ärvt min läppform från henne. Idag valde jag ett rosa stift från Estée Lauder. Gillade färgen väldigt mycket. 

 

På väg till fiket så gick jag förbi två äldre personer som inte kunde komma in i sin port. Det var ett par och damen bad mig om hjälp. Jag försökte ringa på diverse knappar men ingen svarade. Knackade på några fönster. Tillslut ringde jag på en rullstolsknapp och det svarade en personal som kom ner och hjälpte dem. Den äldre gubben var inte så snäll mot sin dam. Han sade flera gånger till henne: "Håll käften och sätt dig ner!" 


Var ändå lite för tidig till Färgargården. Vi hade bestämt möte vid de runda borden ute och jag fotade lite blommor. Ackelejorna stod i full blom. Ett fint rött genuint gammalt hus och en fin bladväxt hann jag fota innan mamma kom. 

     

Vi gick in i caféet och började välja bland alla godsaker. Mamma ville ha två kakor och jag hängde på. Jag bar ut den rätt tunga brickan och vi högg in på kakorna. Den röda bakelsen var gjord av hallonmousse och nötbotten med jorgubbsglassyr. God! Bamsedammsugaren smakade mycket. Gissa om magen var fyrkantig efter detta intag! Det var larmigt omkring oss med högt skrikande barn och högtalande tanter. Så vi gick till Rododendrondalen. Våren var ju så kall så parken blommade fortfarande. Det är svårt att inte bli betagen av alla vackra blommor där. Vi satt ner på några bänkar och bara tittade på strömmen när den flöt förbi. Här är en bild på de färgglada kakorna. 

 

På hemvägen gick jag förbi min gamla lägenhet och kollade hur städfirman skött sitt jobb med flyttstädningen. Första gången i hela mitt liv som jag inte gör det själv. Väldigt skönt att slippa faktiskt. De har gjort ett jättebra jobb. Det var skinande rent överallt och luktade citron. Sen rullade jag mätt hem till min nya boning. Sitter här hemma och är varm om fötterna. Skönt att det är sommar. 

Av tjejgrejer - 13 juni 2021 08:00

Igår åt jag en grön morot! Alltså den var inte helt grön, bara i änden men jag åt resten. Inte så bra kanske. Imorse mådde jag illa. Sen gjorde jag gröt utan salt och sylt. Mår bättre nu. Tog en bild av mitt fönster. Har inte dammat det sen jag flyttade in för några dagar sedan. Man är ju så stressad när man flyttar in så jag ställde bara upp allt i fönstret och tog itu med alla de andra kartongerna. Idag ska jag fortsätta att bränna in ugnen. Om man gör det enligt instruktionsboken så tar det flera timmar! Min man sade att jag kunde göra det på ett snabbare sätt. Tur jag har honom. Igår gjorde jag rent ugnen och diskade alla plåtarna. Hatar att diska plåtar! Det blir ju vatten överallt. Gallret tog jag resolut ut i duschen och sköljde av. 


Sov väldigt bra inatt. Har tysta grannar här och det är guld värt. I fönstret ser ni en gammal lampa som hängt med länge. Den funkar både som myslampa och läslampa. Sen en fin ros plastväxt jag fått från min dotter. Ett turkost ägg som jag fick från en nära vän för rätt länge sedan. Ett litet kristallglas som jag använder som minivas. Har en vacker karaff med flera små gulliga glas till. Men i ärlighetens namn, hur ofta sitter man med sina vänninor och drickr sherry numera. Typ aldrig! Fick setet i present för många år sedan. 


Sen en pelargon. De som känner mig väl vet att jag aldrig skulle köpa en sån blomma. Tycker de luktar väldigt illa. Nu fick jag den i present av de som jag hyr av. Trevligt! Sen kort på min dotter. Den vackra vasen jag visat på bild förut. Fyndad på Erikshjälpen. Brevid den två vackar förvaringssaker som jag ärvt från min älskade mormor. Sen ett parfymprov för män som luktar apa som jag ska ge bort till något offer i bekantskapskretsen. Tillsist en väskcharm som bara var ivägen på väskan. 

 

Av tjejgrejer - 13 juni 2021 07:38

Nu på morgonen har jag sminkat mig med YSL sminket. Just concealern var lite för ljus för jag har blivit lite solbränd. Så jag tog min gamla foundation från Lancome i gulbaserad färg nr 25. Gjorde en ganska enkel sminkning med mascara, rouge och så detta läppglans. 

 

Det är en väldigt röd varm färg med lite oranga toner i. Ett perfekt sommargloss. Det var lätt att måla med, mycket pigment i. Skiner på läpparna och man ser ut som ett stopplyse! Bet av flera gånger på ett papper och sen åt jag frukost. Då såg det ut såhär efteråt. 

 

Ni ser ju, mycket färg kvar på läpparna. Det känns behagligt på och luktar någon söt men frisk doft av honung tror jag. Tror detta gloss kommer bli ett av mina favoriter i sommar. 

Av tjejgrejer - 12 juni 2021 19:32

Det är en väldigt snygg och lyxig kalender. Stor YSL-logga på framsidan (i papp!) glittrigt rött mönster på lådan. 

 

De små lådorna är välgjorda och rätt lätt att öppna. Man får vad man betalar för. Denna kalender kostar nästan 3000 kr. Beställde den från Bangerhead och den kom väl inslagen. Gulliga och fina lådor. 

 

Det var några få fullstora produkter och sen mindre smink- och hudvårdsprodukter. Många läppfärger och två mascaror. Blev gladast över Touche Éclat nr 2 i fullstorlek. Lyxigt med många parfymer. 

  

Kalendern innehöll:

Parfym OPIUM

Parfym LIBRE

Klarrött läppstift 

Volymmascara

Svart vattenfast ögonpenna

Normalstor concealer

Lilabrunt läppstift

Make-up remover

Matt läppfärg i rostfärg

Skimrande lotion

En till volymmascara

Flytande läppfärg i lysande orange

Parfym Black OPIUM

Klassiskt rött läppstift

Matt röd läppfärg, flytande

Serum

Cerise läpptift

Gullig liten parfym i glas utan namn'

Blekt orange läpptift

Primer med lite glitter i

Parfym Tuxedo

Make-up borste

Fuktgivande glow-produkt

Fullstort vinrött nagellack


Enda negativa jag har att säga om kalendern är att läppstifthylsorna är i plast och i en av luckorna hade limmet släppt så det var svårt att sätta dit lådan igen. 

   

Av tjejgrejer - 10 juni 2021 15:51

På förra stället jag bodde så knarkade grannarna på våningen över mig. Det var ett fasligt liv många nätter. Har under lång tid sökt efter en lägenhet som jag kunde trivas i. Nu har jag hittat den. Det är en stor etta i ett gammalt hus. Högt i tak så den känns lite större än vad den är eg. Hela lägenheten är nyrenoverad och jättefin. Badrummet är väldigt litet men till min glädje så är det både varmt i duschen men utsuget funkar väldigt bra så även om jag duschar länge blir det inte immigt i resten av badrummet. Känns ganska lyxigt med glasdörrar i duschen. Har haft draperi förut. Helkaklat badrum som det ju så fint heter. 

 

Ett modernt fyrkantigt handfat. 

 

I rummet finns en liten stuckatur i taket. Det är gulligt och fint! En släkting som också bor i en gammal fin lägenhet ska komma hit med en lång stege och hjälpa mig sätta upp lamorna. Fast just nu är det mängder med kartonger och klädpåsar överallt. Det blev 44 kartonger när jag packat allt i lägenheten!! 

 

I köket har jag en funktionell diskbänk och varmluftsugn. Just ugnen är väl lite onödigt för mig. Jag lagar sällan mat. Men jag jobbade på camping för länge sedan och då lärde jag mig hur praktiskt det var med en sådan ugn. Fläkten ovanför spisen är bra. Det är ju rätt ovanligt numera. Dessutom är den snygg. 

 

Bor granne med ett bageri som också har sallader, juice, smoothie och pajer. Handlar där rätt ofta. Inte så bra för ekonomin men väldigt gott. Idag tog jag en kall smoothie för det är så varmt ute. Jag tror jag kommer att trivas här. Har tänkt de senaste två gångerna där jag bott att här kommer jag nog stanna tills jag dör. Men sen har jag flyttat ändå. Hoppas att jag blir kvar här nu. Lägenheten är nästan perfekt för mig. Den ligger hyfsat centralt också. Det var jobbigt att flytta. Även om jag fick hjälp med själva flytten så packade jag lådor in i det sista. Sen är det ju mycket att fixa med adressändring och elavtal och det ena med det andra. Till min glädje har jag gått ner två kilo. Bra nu till sommaren. Just idag tog jag beslutet att inte packa upp flera kartonger. Har inte plats för alla mina grejor helt enkelt. En del fick plats under sängen men jag ska ställa resten av kartongerna i ett hörn och ha en stort tyg över. Inte så lätt när man bara har en etta och inte kan baxa in saker i ena rummet och ha fint i andra, haha! Mitt kök är stort så jag kanske bara släpper in folk där. Det måste ju vara praktiskt att bo här också. Detta kommer inte bli en lägenhet som visas upp i Sköna Hem. Men jag ska inte ha så många prydnadssaker framme. Det blir så svårt att damma då. Tja ni ser ju att jag har fått igång mitt nya internet också. Det går snabbt här, det är jag glad över. 


Av tjejgrejer - 9 juni 2021 12:21

Kom på mig själv med att beställa härifrån nu igen. Det är en jättebra shop. Hittade min favvo duschkräm till 50 kr billigare än hos Kicks. Beställde två stycken. De har bra utbud. Sen kommer alltid paketet hem i brevlådan. Visst är det bra med spårbara paket men det är också jobbigt att springa till Ica jämt och stå och vänta i kö för att få ut paket. Nu längtar jag till nästa dusch med denna underbara citrus tvålmjölk. 

 

Presentation

Fråga mig

214 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Annat

Annat

Flag Counter


Ovido - Quiz & Flashcards