Alla inlägg under juli 2023

Av tjejgrejer - 18 juli 2023 20:58

Vi hittade så töntiga skärmar i Linköping men L ville fota där, haha! 

   

Av tjejgrejer - 17 juli 2023 21:53

Vi åkte efter GPS-en. Kom till nederdelen av slussarna. Slussvaktarna höll på med att flytta vatten från sjön övanför till sjön nedanför. Det rann över slussarna. Det var roligt att se. Precis när vi var klara med besöket började det regna. På vägen hem var det två olyckor på motorvägen. Så vi fick sitta i kö och sen åka brevid motorvägen en lång bit. Tillslut kom vi hem. 

   

Av tjejgrejer - 15 juli 2023 13:06

Gick till ett nytt cafe. De hade 50-tals inredning.

Av tjejgrejer - 14 juli 2023 06:11

     

Av tjejgrejer - 12 juli 2023 16:07

Tinas cafe.

Av tjejgrejer - 12 juli 2023 04:30

Visste inte vad vi skulle till när L svände ut till vägen till Linköping. Han körde mot Vadstena och då blev jag glad för jag ville se slottet. Det regnade men vi skulle dit iallafall. Det tar ett tag att köra dit. Vadstena ligger på landet. Kom dit och det var mycket turister där. Slottet var större än jag minns det från förra besöket i stan. Vi gick i stilla regn in till entrén. De hade en fin slottsbod där och vi kollade alla fina saker man kunde köpa. Vi gillade särskilt de stora krukorna med fint mönster på fast vi fick hicka av priset. Det var mysig belysning där. Sen ville vi inte gå in på slottet för vi hade inte så mycket pengar så entrébiljetten blev för dyr. Det var roligt att se slottet utifrån ändå. 

 

Det låg segelbåtar som kommit från Göta Kanal vid slottet. Vi såg en båtar från Frankrike, Tyskland och Danmark. Lasse körde upp till gågatan i city. Travade sakta där och L läste matsedlar för han är ju kock. Det fanns inte så många caféer så jag tänkte att vi hamnar nog på det där gamla caféet. Det var väldigt gamla hus i city och vackert där. Mysiga små kvarter med trähus. Tillslut kom vi till Gamla Konditioriet och jag drog in L där. Har fikat där förut och då var det jättebra. Vi tog varsin kaffe och jag en nötkaka. Vi satt i en gammal, röd sammetssoffa. L hade nästan ner kopparna när han skulle ta en kaffekopp. Kakan var så god. Det var trevlig stämning där. 


Efter ett tag gick vi ut i småregnet igen. Travade tillbaka till bilen. Nu körde L runt lite och vi hamnade vid det gamla klostret. Det kommer man ihåg från när man åkte på skolutflykt när man var liten. Kyrkan var stor och vacker. Det fanns ruiner där från det gamla klostet från 1300-talet. Det var fin utsikt där över Vättern och en strandpromenad. Nu tröttnade vi på vädret och L hade ont i bena. Så vi åkte hem. 


Av tjejgrejer - 10 juli 2023 18:49

Först låg vi och solade på Himpabadet. Det enda gratis kommunbadet som finns här i Norrköping. Gräsmattan var hård men det var skönt iallafall. Det blåste lite och var lagom varmt. Sen ville vi inte åka hem. Trist i lägenheten på sommaren. Turen gick till Söderköping. Det blev såklart broöppning och vi hamnade i en lång bilkö. Sen hittade vi en ledig handikapplats. Det är många som står på dessa platser utan att ha tillstånd. Ni förstör faktiskt för dem som behöver dem! Det är bara rikigt sjuka som får dessa tillstånd. 


Vi tog en dyr glass. 78 kr för två kulor! Inflationen har kommit till Sörping. Vi satt vid kanalen och åt glassen som var väldigt god. Roligt med segelbåtar från Tyskland och Danmark. Sen kom den där gamla kanalbåten Diana. De är så vackra. Vi såg på när de slussade den stora båten, Diana. Jag har åkt med den när jag var barn. Vi sov i sovsäckar i botten av båten. Åkte en kortare bit. 


Sen åkte vi och handlade kaffe (igen) Vi dricker ju flera muggar om dagen. Något måste man unna sig. 


Presentation

Fråga mig

214 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Annat

Annat

Flag Counter


Ovido - Quiz & Flashcards