Alla inlägg den 26 juni 2024

Av tjejgrejer - Onsdag 26 juni 19:24

Jo när vi åkte från Berg så såg vi en pappa på elsparkcykel och hans stackars dotter som hade en sparkcykel utan motor. Hon fick sparka på som en galning för att hålla hans takt. Hur tänkte han där? Vilken lat farsa. 

Av tjejgrejer - Onsdag 26 juni 18:25

Vi åkte genom Norsholm. Fikade där vid Göta kanal. Det är så roligt nu på sommaren. Det åkte bara förbi ett tåg. På en stor båt i kanalen var det en stor pudel som kollade in när husse och matte slussade. Det var trevligt att sitta där och småprata.


Sedan åkte vi mot Berg. Där finns de där kända många slussarna. VI kom till ett vägkors utan några skyltar, eh trodde jag. "Åk till vänster!" sade jag. Enligt devisen att man följer efter en bil för de vet ju vart de ska (!) Vi kom till Ljungsbro istället. Det är trevligt, för där ligger Cloettafarbiken. Nu missade vi skyltarna igen och åkte förbi Cloettavägen. Vände och såg skylten nu. Det var hyfsat kallt i chokladbutiken. Nu kunde man ju inte köpa just det för det var 29 grader ute. L plockade modigt till sig en påse med kexchoklad. Glad i hågen hittade jag salt karamell fudge och lakrits. VI köpte nötter också. 


Vidare på vindlande sommarvägar till Berg. Där var det väldigt mycket folk. Mycket tyskar. Tillslut hittade L handikapparkerigen och sen kom näst utmaning. Att försöka köpa en p-biljett. Suck! Alla som har bil vet att det nuförtiden är jättekrångligt. Ändå, vi gick mot ladan. Kul att höra andra språk uppblandat med äka östgötska, hehe! Vi köpte dyra glassar där. L tog chokladkrokant och jag pekannötpajglass. Lite konstiga söta glassar vill säga. På sidan av oss satt några tysa pensionärer. Helt plötaligt tittar en nedlåtande på mig. Jag blev irrierad så efter fem minuter sade jag med tydlig röst till L "Goten hojten alle lojten!" L skakade på huvudet och sade "Nej, inte den!" Som vanligt fick jag äta upp l:s glass också. Jag är glupk, han är petig. Vi gick sen och tittade på kanalen. Det var stark sol och man blev snabb varm även med solhatt.


Det låg en del fina båtar vid bryggorna. Sen skulle det slussas i en hög sluss. Alla hade visst slussat förut, ingen gjorde bort sig. Jo en stor motorbåt höll på att åka in i stenmuren, fast i låg fart då. Det såg lite roligt ut. En hund lekte i närheten och folk solade friskt. Många kolla slussningen. Alla båtfruar var i form och travade vant runt med de långa tamparna. Alla fotade hela tiden. Det tog lång tid att fylla bassängen så vi gick till skugga vid ett träd. L rökte. Han började få ont i benen och vi gick mot toaletterna. De var fräscha faktiskt. Vi gick till en väldigt het bil. Det går knappt att sätta sig på sätena direkt om solan legat på rutan. Vi hamnade på fel sida bron när de skulle öppna för slussande båtar. Uhuj, på med ACn. 


Motorvägen hem. Handlade god kyckling på Ica kvantum i Ektorp. Nöjda med dagen. Man ska åka till Berg för nr 1 - slussarna, nr 2 - se på folk. 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

214 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Annat

Annat

Flag Counter


Ovido - Quiz & Flashcards