Alla inlägg under juni 2024

Av tjejgrejer - Fredag 28 juni 13:28

Det är en rätt lång prommenad. När jag var nere i cit så sjönk sockernivån i kroppen och jag blev matt. Gick till Pressbyrån och köpte en liten yoggi och en kaffe. Satt lugnt i Hörsalsparken. Det var perfekt väder. Ganska varmt men en disig sol. Åt långsamt. Varken polisen eller alkisarna var där så tidigt.


Skulle köpa nödvändiga saker idag. Klädrean har jag inte råd att handla på idag. Maten kostar bevisligen så otroligt mycket. Gick till ett apotek och köpte bindor utan vingar. Om ni också har letat efter det så finns de på apoteket hjärtat. Sen satte jag mig lite bakom centrum och surfade på mobilen. City började vakna. Travade iväg till Domino, som tidigare hette Domus. Det gick att gå in i varuhuset men affärerna hade inte öppnat än. Stod trist och väntade och sen tillslut kom en vakt och öppnade. Ett turistpar lät mig gå före i rulltrappan och jag sade tack! Gick till Clas Ohlsson. Efter det gick jag till en tobaksaffär och köpte cigariller till L. Kände mig nu matt igen och tog bussen hem. 

Av tjejgrejer - Fredag 28 juni 06:01

Inatt sov jag i soffan i vardagsrummet. Vi hade på borsfläkten. Tog ändå en timme innan jag somnade. Sen sov jag rätt bra under ett enklet lakan. Direkt när man går upp så blir man lite svettig. Men skönt att det är sommar ändå. Idag ska det visst regna mycket på em. Såg igår att vi glömt att vattna uteblomman. Den höll på att gå under i värmen. 

Av tjejgrejer - Torsdag 27 juni 20:36

Min vana trogen så klippte jag ner blomman och slängde den sen. Satte de små begonia blommorna i ett litet glas.

Av tjejgrejer - Torsdag 27 juni 15:35

Det ligger alltså i östergötland, i skärgården. Vi åkte på fm. Via Sörping och Mogata. Sen till sist Stegeborg. Det är ett stort slott och tillhörande parker där. Så fint. Man åker i en allé genom slottsområdet. I Stegeborg finns en gammal ruin som är muséum, ett livs och souverinaffär. En bra restaurang, tankställe för båtar, småbåtshamn, camping och en gullig badö. De har också ställplatser för husbilar när ruinen. Den är framrösstad som det vackraste ställplatsen och man förstår varför. Häckar och blombuskar och utsikt över vattnet. 


Vi gick ut till badön. Alltså en vanlig grön ö med små sandstränder. Hittade en avskild plats. Blev irriterad på fågelbajset som var där. Vi lade ut våra handukar och började sola. Det blåste rätt friskt. Flera båtar i fjärden. Konstigt, nästan alla segelbåtar gick för motor fast det var perfekt segelväder. Det var vacket där vi satt. Gräs och vass rörde sig i vinden, småbåtshamnen på sidan. Det kom fler folk men det blev inte trångt. Vi kände på vattnet, det var ganska varmt nu. Drack lite juice. Jag fotade med mobilen. Sen blev det helt enkelt för varmt. Det är 29 grader här idag. Vi lunkade tillbaka till bilen. Lite omtöcknande av värmen. Jag har varit stadsbo för länge, när jag gick barfota så var jag så känslig under fötterna. Är inte van att gå utan skor. 


Vi körde bort till caféet genom campingen. Det var många ekipage på campingen. Caféet ligger med utsikt över fjorden. Vi hittade ett bord i skuggan. Personalen var utbytt mot unga sommarjobbare. De var trevliga. Det är ett vackert ställe. De har spriträttigheter och nu serverade de mycket mat. Vi tog en kaffe och en öl. Det blev inte så dyrt. Vi satt och småpratade och trivdes. Två hundar råskällde på varandra. Sen såg vi en fin segelbåt som slörseglade rakt mot oss. Den kom snabbt fram och vi såg att det var en dansk båt. Den började närma sig färjan med kabeln i sjön. Men färjan var schysst och väntade med att åka tills båten hade seglart förbi. 


Vi satt och L rökte i sköna soffor längt ner på bryggan. Sen gick vi lite mot färjan och hittade en liten sandstrand brevid. Efter det åkte vi hem. L höll koll på tempen i bilen. Först var det 29, sen 30 och ja till sist 31 grader. Värmebölja. Vi åkte till Östenssons Hemköp. De är trevliga. Hittade Lida jordgubbar där. De brukar vara väldigt goda och jag har jobbat där när jag var tonåring. Men när vi skulle äta dem hemma blev vi rätt besvikna. Flera var sura och ja det var inte alls som de brukar. Kanske har de bytt sort på jordgubbsfältet. 

Av tjejgrejer - Torsdag 27 juni 05:32

Det var så svårt att få lägenheten här på översta våningen sval inför natten. Hade fönstret öppet men det var varmt. Vaknade upp två gånger av värmen och tredje gången gick jag upp. L vaknade också. När jag värmde kaffe i micron så såg jag att klockan bara var 04.30 Kände mig utvilad iallafall. L öppnade balkongdörren på vid gavel och kall luft strömmade in. Ingen blåst ute. Igår var det 35 grader på balkongen. Det gick helt enkelt inte att sitta där. Lite härligt är det ändå med värme och stark sol. I helgen kommer det hända saker. Roligt och jag har förberett mig som den stenbock jag är. Har alltid en plan. Började banta i måndags. Det har inte gått så bra. Ganska svårt att ändra vanor. Men liite har magen gått ner iallafall. Det blev svårt igår när vi köpte färskt godis. Som tur var köte vi inte så mycket. Ibland blir det lite krångligt att banta. Jag skulle t ex behöva ta med mig vatten och frukt när vi åker bil. För att undvika glass och fika. Nu är det ju trevligt att fika. Så det går inte helt bra. 

Av tjejgrejer - Onsdag 26 juni 19:24

Jo när vi åkte från Berg så såg vi en pappa på elsparkcykel och hans stackars dotter som hade en sparkcykel utan motor. Hon fick sparka på som en galning för att hålla hans takt. Hur tänkte han där? Vilken lat farsa. 

Av tjejgrejer - Onsdag 26 juni 18:25

Vi åkte genom Norsholm. Fikade där vid Göta kanal. Det är så roligt nu på sommaren. Det åkte bara förbi ett tåg. På en stor båt i kanalen var det en stor pudel som kollade in när husse och matte slussade. Det var trevligt att sitta där och småprata.


Sedan åkte vi mot Berg. Där finns de där kända många slussarna. VI kom till ett vägkors utan några skyltar, eh trodde jag. "Åk till vänster!" sade jag. Enligt devisen att man följer efter en bil för de vet ju vart de ska (!) Vi kom till Ljungsbro istället. Det är trevligt, för där ligger Cloettafarbiken. Nu missade vi skyltarna igen och åkte förbi Cloettavägen. Vände och såg skylten nu. Det var hyfsat kallt i chokladbutiken. Nu kunde man ju inte köpa just det för det var 29 grader ute. L plockade modigt till sig en påse med kexchoklad. Glad i hågen hittade jag salt karamell fudge och lakrits. VI köpte nötter också. 


Vidare på vindlande sommarvägar till Berg. Där var det väldigt mycket folk. Mycket tyskar. Tillslut hittade L handikapparkerigen och sen kom näst utmaning. Att försöka köpa en p-biljett. Suck! Alla som har bil vet att det nuförtiden är jättekrångligt. Ändå, vi gick mot ladan. Kul att höra andra språk uppblandat med äka östgötska, hehe! Vi köpte dyra glassar där. L tog chokladkrokant och jag pekannötpajglass. Lite konstiga söta glassar vill säga. På sidan av oss satt några tysa pensionärer. Helt plötaligt tittar en nedlåtande på mig. Jag blev irrierad så efter fem minuter sade jag med tydlig röst till L "Goten hojten alle lojten!" L skakade på huvudet och sade "Nej, inte den!" Som vanligt fick jag äta upp l:s glass också. Jag är glupk, han är petig. Vi gick sen och tittade på kanalen. Det var stark sol och man blev snabb varm även med solhatt.


Det låg en del fina båtar vid bryggorna. Sen skulle det slussas i en hög sluss. Alla hade visst slussat förut, ingen gjorde bort sig. Jo en stor motorbåt höll på att åka in i stenmuren, fast i låg fart då. Det såg lite roligt ut. En hund lekte i närheten och folk solade friskt. Många kolla slussningen. Alla båtfruar var i form och travade vant runt med de långa tamparna. Alla fotade hela tiden. Det tog lång tid att fylla bassängen så vi gick till skugga vid ett träd. L rökte. Han började få ont i benen och vi gick mot toaletterna. De var fräscha faktiskt. Vi gick till en väldigt het bil. Det går knappt att sätta sig på sätena direkt om solan legat på rutan. Vi hamnade på fel sida bron när de skulle öppna för slussande båtar. Uhuj, på med ACn. 


Motorvägen hem. Handlade god kyckling på Ica kvantum i Ektorp. Nöjda med dagen. Man ska åka till Berg för nr 1 - slussarna, nr 2 - se på folk. 

Av tjejgrejer - Tisdag 25 juni 19:35

På fm var så så otroligt trött fast jag hade sovit rätt länge. Kanske en begynnande förkylning? Jag tvättade 4 tvättar i tvättstugan som var fint städad när jag dök upp. Sådant värmer. Sen åkte L iväg för att handla mat och jag åt yoggi och åkte sen ner till city med bussen. Jag gick Drottninggatan ner till Knäppingsborg. Där tog jag en bryggkaffe och sedan kom alla lunchgäster och det blev fullt där men det var trevligt. 


Passade på att kolla in en ny begagnad affär. Alltså en second hand affär men jag vill använda svenka ord i detta inlägg. Det var väldigt bra priser i affären. Jag var ensam i affären men kollade in det mesta där. De hade nästan allt, iallafall i klädväg. Det slutade med att jag köpte en fin DKNY väska i bra skick för 190 kr. Ni ser ju, vad billigt! Så om ni besöker Norrköping i sommar. Ta en titt på Knäppingsborg. Bra café och en fin restaurang också med god mat. En liten ostaffär och en te- och kaffe affär. En asiatiskt mindre restuang. En inredningsaffär och en kakelaffär! Secondhand affären heter Nytt för dig. Det är gamla kvarter och charmigt här. 


Sedan satte jag mig i Hörsalsparken. Det var väldigt varmt och soligt. Svårt att se på mobilen. Men jag såg att L messat att jag skulle köpa cigariller. Hade lite pengar kvar på kontona så det fick bli en ask bara. Behövde inte vänta så länge på bussen hem. 


L hade köpt sallad som jag mumsade i mig i hettan på balkongen. Brände mig nästan. Försökte äta snabbt. Efter det messade jag min kompis. Hon svarade efter ett tag. Jag hade vunnit en ny herrtröja för 10 kr av henne. Hemma hos henne så gjorde vi örtté och åt goda muffins som en annan kompis bakat. Just detta te, kamomill är inte riktigt min favvo. Men lite roligt att dricka något som jag inte väljar annars. Vi snackade om allt möjligt. Det var roligt. GIck hem i värmen. Köpte en liten coca cola på vägen hem. L gillade vekligen herrtröjan och den satt bra på honom. Gjorde en mugg kaffe till mig och satte mig framför datorn. AC:n är på och brummar men den var ett bra köp. 

Ha det! 

Presentation

Fråga mig

214 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Annat

Annat

Flag Counter


Ovido - Quiz & Flashcards